tiistai 24. maaliskuuta 2015

Lämpöasteita

Lumi suli, lämpöasteet valtasivat tänään alaa... Myös narsissien keskuudessa. Kukkavarret sulivat, jäivät elävän näköisiksi, multa on edelleen jäässä, sen sulamista odotellessa kuukkeloitin vähän narsissien kylmänkestosta.


- Kukilla ei ole varsinaista hätää. Narsissi kestää jopa 10 astetta pakkasta. Lumi puolestaan ei haittaa narsissin kukkaa, vaan itseasissa se suojaa kukintoja pakkasta vastaan, kertoo myyjä Anne Pekkinen Sauvon Puutarhatuotteesta. (Lähde: YLE)

Tetenarsissi kestää pakkasta paremmin kuin mikään muu varhaiskevään ruukkukasvi. Muitakin vaihtoehtoja kuitenkin on. Muista kuitenkin totuuttaa ne pakkasiin.
Tetenarsissi sopii hyvin parvekkeille ja tukeviin astioihin ovenpieleen. Niitä ei kannata kuitenkaan laittaa suoraan kaupasta kovaan pakkaseen, vaan totuttaa ulkoilmaan muutaman päivän ajan leudohkossa säässä.
Jotta narsissit kestäisivät pakkasta, ne pitää kastella huolellisesti ennen ulos vientiä. Mikäli pakkasta on luvassa kymmentä astetta enemmän, kannattaa narsissit nostaa sisälle varmuuden vuoksi.
Pakkasyön lehdet ja kukat voivat näyttää hieman nuokahtaneilta. Ne toipuvat entiselleen heti, kun lämpötila nousee lähelle nollaa. (Lähde: Kauppapuutarhaliitto)

Tämän perustella opin, että narsissini ovat ilmeisesti tetenarsisseja ja toivoa on :)

2 kommenttia:

  1. Ihmeen kestäviä ovat nämä tetet. Hyvin selvisivät jäätymisestään täälläkin ja joskohan nyt olisi pahimmat pakkaset ohi.

    VastaaPoista
  2. Jaa-a, saas nähdä. Se koetinkivi, pääsiäinen on vasta edessä. Tuolloin on perinteisesti ollut oikeat koiranilmat.

    VastaaPoista

Kiitos persauksille potkaisusta :)