perjantai 31. heinäkuuta 2015

Heinäkuun tilinpäätös (2015)

Heinäkuu oli piharempan aikaa (ja jatkuu yhä). Piha muuttui kuun kuluessa multavelliksi ja soran sekoitukseksi. Kaupungin puolelta ammuttiin kalliota useaan otteeseen ja meidän menetykseksi luettakoon kaksi kaadettua puuta. Tosin toisen sai kaataa mielihyvin, se piiskasi kattoamme.

Omaa pienen pientä puutarhanurkkaani olen vielä toistaiseksi saanut varjeltua, mutta kyllä senkin mylläämisen aika tulee vielä! Toivottavasti vasta perustamani penkistö saa olla rauhassa.

Sade ja viileä sää jatkui läpi heinäkuunkin. Tosin luulen sen pelastaneen kasvini. Ne ovat saaneet runsaasti vettä ja mahdollisuuden rauhassa juurtua uuteen penkkiin. Voin sanoa, että suuremmin rehkimättä ne näyttävät toistaiseksi hyvinvoivilta, osa jopa kukkii!

Alarajoilla hyppii lämpökäyrä Ilmatieteenlaitoksen tilastossa alkukuun jälkeen:


Viimeisellä viikolla löysin kärhöstäni kärhöpistiäisen toukkia - kääk! Kamalia, vaikka joku niitä on jossain kauniiksi kehunutkin. En koe niitä yhtään sympaattisena. Toistaiseksi olen keskittynyt ravistamaan ne pois lehdiltä ja liiskaamaan, mutta onko kenelläkään parempia keinoja niiden tuhoamiseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos persauksille potkaisusta :)